Co je to?
Definice výrazu Export. Co znamená odborný pojem Export z kategorie Ekonomie?

Co je Export?

Co znamená termín, slovo, heslo, vysvětlení pojmu Export?

Export je pojem z oblasti ekonomiky nebo informatiky. V ekonomice se jako export označují produkty a služby, které stát vyrábí a vyváží mimo své území. Export má pozitivní význam. Převyšuje - li import, roste hrubý domácí produkt. Díky rozvinutému exportu mnoho zemí bohatne.
Pojem export je používán i v informatice, kde označuje převody dat do jiného formátu s použitím různých metod nebo rozmanitého software.


Co je to Export? Význam slova, termín, Definice výrazu Export. Co znamená odborný pojem Export z kategorie Ekonomie?

Informace obsažené na našich webových stránkách byly pečlivě zkontrolovány. I přesto však nepřebíráme odpovědnost za případné chyby. Napsáno redaktory Superia.cz

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku co je to Export? s vašimi kamarády prostřednictvím sociálních sítích Facebook, Pinterest, Reddit nebo Twitter.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Termín Export je v sekci ekonomie

Klíčová slova: slovo, přesný výraz, názvosloví, popis, přesný význam, co znamená, formulace, definice pojmu, terminus technicus, synonymum, definice, lexikon, odborný výraz, heslo, wiki, terminologie, pojem, význam


Pojem Export je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Ve Wikipedii se o heslu Export dozvíte následující

Následující popis pojmu byl převzat ze stránek Wikipedia.cz, více se dozvíte zde. Licence CC-BY-SA.

Export (nebo Vývoz) je objem zboží, služeb (technologií, licencí, autorských práv), který určitý stát je schopen vyrobit a vyvézt do zahraničí.
Pro každou zemi je vývoz přínosem; je-li hodnota exportu vyšší než hodnota dovozu, rozdíl tvoří přírůstek hrubého domácího produktu. Velká část dnes bohatých zemí své jmění získala právě díky exportu svých výrobků do zahraničí (například Japonsko, USA).

Další informace o pojmu Export hledejte v níže uvedených zdrojích

Vyhledat heslo Export ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Vyhledat slovo Export ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Export ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Export ve Wikimedia Commons

Hledat videa s názvem Export na Youtube

Vyhledat slovo Export ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Export například ve fulltextu Yahoo.com, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v Google obrázcích, ve Wikizdrojích nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Výběr z nejčastěji hledaných slov

Nyní už nejspíš víte jaká je definice slova Export? resp. jaký je přesný význam slova Export? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Export, odpověď na dotaz co je to Export?. Víte např. kdo to je Petr Iljič Čajkovskij? Znáte a víte kdo je Štětka? Informace nemohou být pravidelně updatovány, proto mohou být zastaralé, neplatné, neaktuální či nepřesné. Pojmy mohou mít různé významy podle toho o jaký obor se jedná. Zkuste proto vyhledávání nebo se podívejte do jiných kategorií než je ekonomie. Některé pojmy obsahují i krátkou citaci z české Wikipedie včetně internetového odkazu na podrobný popis. Takový typ textu je distribuován pod licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, Grafy, export, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, děkujeme vám za navštívení našeho encyklopedického slovníku, který se zaměřuje na významy slov, známé i neznámé pojmy, slovníková hesla, zajímavosti, přesné vysvětlení slov, popisy termínů s názvem Co Je To?.

Oblíbenou dovolenkovou destinací Čechů je Egypt. Na těchto webových stránkách se o něm dozvíte mnoho zajímavého.