Co je to?
Definice výrazu Plutokracie. Co znamená odborný pojem Plutokracie z kategorie Politika?

Co je Plutokracie?

Význam termínu, výrazu, vysvětlení pojmu Plutokracie

Plutokracie je označení pro takovou formu vlády, u které se moc soustřeďuje do rukou bohatých jedinců, nazývaných také vyšší třída. Ve většině případů jde o oligarchii. I když v některých státech byly provedeny oficiální zásahy, kterými se znatelně omezovala politická moc chudších vrstev a cíleně navyšována moc vyšší vrstvy, nehovoří se o plutokracii otevřeně.
Tato forma je historicky známá již ze starověkého Řecka, v současné politické mluvě bývá termín používán pro pojmenování soustředění moci a majetku, které nebere ohledy na ekologii ani zdraví lidí.


Co je to Plutokracie? Význam slova, termín, Definice výrazu Plutokracie. Co znamená odborný pojem Plutokracie z kategorie Politika?

Provozovatel neručí za správnost a úplnost informací na těchto webových stránkách. Text sepsali autoři a autorky pro projekt Superia.cz

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku co je to Plutokracie? s vašimi kamarády na Twitteru, Pinterestu nebo Facebooku.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Výraz Plutokracie je v sekci politika

Klíčová slova: přesný výraz, odborné názvosloví, politika, politika, terminus technicus, odborný výraz, pojem, formulace, vysvětlení, co znamená, lexikon, definice pojmu, terminologie, názvosloví, termín, co je to Plutokracie?, slovník, slovo


Pojem Plutokracie je v kategorii politika, ilustrační obrázek

V encyklopedii Wikipedia se o termínu Plutokracie dozvíte následující

Tento níže umístěný text je převzat z internetové Wikipedie. Více zde. Licence CC-BY-SA.

Plutokracie je taková forma vlády, u níž je veškerá moc nebo většina moci soustředěna v rukou bohaté vrstvy lidí, respektive vyšší třídy. Většinou se jedná o formu oligarchie.

Internetové odkazy na vyhledávače

Najít pojem Plutokracie ve Wikizdrojích

Vyhledat pojem Plutokracie ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít výraz Plutokracie ve Wikislovníku

Zkusit najít heslo Plutokracie ve fulltextu Seznam.cz

Hledat pojem Plutokracie ve vyhledávači Qwant

Najít termín Plutokracie na Google.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Plutokracie například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v projektu slovnik.cz, ve ruském vyhledávači Yandex, v Google obrázcích nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Výběr z často hledaných výrazů na tomto webu

Právě jste se dozvěděli odpověď na otázku co znamená slovo Plutokracie? resp. jaká je definice slova Plutokracie? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Plutokracie, odpověď na dotaz co je to Plutokracie?. Víte např. kdo to je Josef Svatopluk Machar? Znáte a víte kdo je Karel Hála? Údaje zde uvedené mohou být již neaktuální či zastaralé. Aktualizace článků není pravidelná. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Radíme vám proto hledat slovo Plutokracie i v jiné části webu než je kategorie politika. Některé texty obsahují odkaz a krátkou citaci z české Wikipedie. Tyto lze kopírovat, upravovat a dále sdílet při dodržení licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, Mladý princ, plutokracie, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu internetové encyklopedie, která shromažďuje zajímavosti, definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, významy slov, slovníková hesla, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Máte rádi přírodu a zvířata? Pokud je vaše odpověď ano, určitě si vyberete nějakou pěknou tapetu na plochu vašeho počítače z naší partnerské webové stránky.