Co je to?
Definice výrazu Veřejná zakázka. Co znamená odborný pojem Veřejná zakázka z kategorie Politika?

Co je Veřejná zakázka?

Pojem, termín, heslo, vysvětlení výrazu Veřejná zakázka

Veřejná zakázka je druh nákupu určitého zboží, objednání práce nebo služeb, které provádí některý z veřejných subjektů. Tato zakázka se provádí na základě smlouvy, kterou uzavírá zadavatel s dodavatelem nebo více dodavateli. Podmínkou veřejné zakázky je písemná smlouva a její zadávání je upraveno zákonem.
Zakázky lze rozdělit do několika druhů – podle toho, čeho se týkají, jsou veřejné zakázky na služby, na dodávky nebo na stavební práce. Podle výše vynakládané částky se dělí na nadlimitní, podlimitní a zakázky menšího rozsahu.


Co je to Veřejná zakázka? Význam slova, termín, Definice výrazu Veřejná zakázka. Co znamená odborný pojem Veřejná zakázka z kategorie Politika?

Provozovatel neručí za aktuálnost a přesnost informací v textech. Text sepsali autoři a autorky pro projekt Superia.cz

Tento text samozřejmě můžete sdílet s kolegy, přáteli a partnery na Redditu, Twitteru nebo Facebooku.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Výraz Veřejná zakázka je v sekci politika

Klíčová slova: slovo, význam, co to je, informace, přesný význam, co znamená, odborný výraz, synonymum, lexikon, terminus technicus, pojem, wiki, formulace, vysvětlení, politika, slovník, popis, význam slova


Pojem Veřejná zakázka je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Veřejná zakázka? Definice výrazu, slova, termínu z Wikipedie

Tento níže umístěný text je převzat z internetové Wikipedie. Více zde. Licence CC-BY-SA.

Veřejná zakázka je nákup zboží, zadání práce, objednání díla nebo služby, veřejným subjektem (orgánem veřejné moci), kterým je stát, obec, samosprávný celek, organizace jimi založené, nebo případně dalším subjektem, který hospodaří s penězi, nebo jinými veřejnými statky nebo hodnotami pocházejícími z daní, poplatků či jiných zdrojů veřejného bohatství. Veřejné zakázky jsou realizované na základě smlouvy mezi zadavatelem a jedním či více dodavateli. Jedná se o úplatné poskytnutí dodávek či služeb nebo úplatné provedení stavebních prací. Jednou ze stran uzavírající smlouvu je veřejný zadavatel. Veřejná zakázka musí být podle zákona realizována na základě písemné smlouvy.

Další informační zdroje o slovu Veřejná zakázka

Vyhledat termín Veřejná zakázka ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat frázi Veřejná zakázka ve Wikislovníku

Zkusit najít heslo Veřejná zakázka ve vyhledávači Yandex

Vyhledat termín Veřejná zakázka ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Hledat slovo Veřejná zakázka ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Veřejná zakázka ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Veřejná zakázka například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v Google obrázcích, ve fulltextu Yahoo.com nebo v Google překladači.

Náhodných výběr odborných pojmů, termínů a slov

Tyto stránky vám umožnili zjistit co znamená slovo Veřejná zakázka? resp. co znamená Veřejná zakázka? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Veřejná zakázka, odpověď na dotaz co je to Veřejná zakázka?. Víte např. kdo to je Pavel Fischer? Znáte a víte kdo je Primož Roglič? Bohužel, naše možnosti updatů článků jsou omezené. Pojmy mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Pokuste se najít termín Veřejná zakázka i v jiné kategorii než v politika. Některé texty obsahují odkaz a krátkou citaci z české Wikipedie. Tyto lze přebírat, upravovat a dále šířit při splnění licenčního ujednání CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, autokracie, veřejná zakázka, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu internetového projektu shromažďujícího popisy termínů, slovníková hesla, známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov, zajímavosti, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Znáte zkratky POV, SJM nebo FTW? Tyto a dalších 1000 jiných zkratek naleznete zde.