Co je to?
Definice výrazu Schwingen. Co znamená odborný pojem Schwingen z kategorie Sport?

Co je Schwingen?

Význam termínu, výrazu, vysvětlení pojmu Schwingen

Schwingen patří k tradičním švýcarským sportům. Jde o úpolový sport, tedy kontaktní bojový sport. Měl své předchůdce, především Apenzeller Hosenlupf, který je znám již z 10. století. K dalším předchůdcům patří Entlebucher Rutzen. Soupeří zde pouze amatérští zápasníci a nejsou rozděleni podle hmotnosti. Bojuje se venku. Používají se pouze povolené techniky, s jejich pomocí musí zápasník přinutit soupeře, aby se zády nebo hýžděmi dotkl země. Zápas trvá 10 minut. Zápasníci si před zápasem musí podat ruce, stejně jako po ukončení utkání. Navíc vítěz musí poraženému oprášit záda. Je to vyjádření úcty. Oděvem jsou zvláštní kalhoty, které jsou upravené právě pro tento sport, aby hodně vydržely.
Jedním z nejproslulejších zápasů byla soutěž v roce 2010, kdy šampion dostal k hlavní ceně býka Arnolda, pojmenovaného po organizátorovi. Mistrovství ve schwingenu se každoročně pořádá v kantonu Thurgau v hlavním městě Frauenfeld, a také v ostatních hlavních městech.


Co je to Schwingen? Význam slova, termín, Definice výrazu Schwingen. Co znamená odborný pojem Schwingen z kategorie Sport?

Provozovatel neručí za správnost a úplnost informací na těchto webových stránkách. Text sepsali autoři a autorky pro projekt Superia.cz

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku co je to Schwingen? s vašimi kamarády na sociálních sítích, jako jsou Facebook, Pinterest, síť X (dříve Twitter), Reddit apod.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Výraz Schwingen je v sekci sport

Klíčová slova: význam, informace, co znamená, terminologie, wiki, definice, lexikon, odborný výraz, význam pojmu, pojem, odborné názvosloví, synonymum, co je to Schwingen?, definice pojmu, názvosloví, sport, heslo, Schwingen


Pojem Schwingen je v kategorii sport, ilustrační obrázek

V encyklopedii Wikipedia se o termínu Schwingen dozvíte následující

Tento níže umístěný text je převzat z internetové Wikipedie. Více zde. Licence CC-BY-SA.

Schwingen je tradiční švýcarský úpolový sport. Jeho předchůdcem je Appenzeller Hosenlupf (provozovaný již od 10. století) a Entlebucher Rutzen.
Souboje se konají pod otevřeným nebem. Neexistují hmotnostní kategorie a soutěží se účastní výhradně amatérští zápasníci. Cílem je pomocí povolených technik během 10 minut přimět protivníka ke kontaktu hýžděmi nebo zády se zemí. Před každým zápasem si oba zápasníci podají ruce. Toto se opakuje i na konci utkání. Vítěz pak musí na důkaz úcty oprášit poraženému záda. Zápasníci mají speciální kalhoty, které jsou upraveny pro tento boj. Vydrží velmi mnoho. Každý rok se v hlavním městě (Frauenfeld) kantonu Thurgau a ostatních hlavních městech pořádá mistrovství Švýcarska v tomto sportu.

Další informace o pojmu Schwingen hledejte v níže uvedených zdrojích

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Schwingen ve Wikimedia Commons

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Schwingen ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít termín Schwingen ve vyhledávači Qwant

Hledat výraz Schwingen ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Vyhledat slovo Schwingen ve vyhledávači Yandex

Hledat videa s názvem Schwingen na Youtube

Dál můžete zkusit hledat slovo Schwingen například ve vyhledávači Seznam.cz, v Google překladači, ve Wikislovníku, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Často hledané pojmy, výrazy, odborné termíny a slova

Tyto stránky vám umožnili zjistit co znamená slovo Schwingen? resp. co znamená Schwingen? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Schwingen, odpověď na dotaz co je to Schwingen?. Víte např. kdo to je Eva Romanová? Znáte a víte kdo je Jöel Veltman? Informace nemohou být pravidelně updatovány, proto mohou být zastaralé, neplatné, neaktuální či nepřesné. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Doporučujeme vám proto porozhlédnout se v jiných kategoriích (než sport). Některé texty obsahují odkaz a krátkou citaci z české Wikipedie. Tyto lze kopírovat, upravovat a dále sdílet při dodržení licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, basket míč, koš, schwingen, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu webu shromažďujícího definice odborných pojmů, popisy termínů, přesné vysvětlení slov, významy slov, známé i neznámé pojmy, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Víte, co znamená zkratka HPP, JOP nebo EIA? Odpověď můžete získat zde.