Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Intrastat. Co znamená pojem Intrastat z kategorie Ekonomie?

Co je Intrastat?

Co znamená termín Intrastat? Vysvětlení pojmu, definice hesla

Intrastat je statistický systém shromažďování a zpracování dat za účelem sledování obchodu se zbožím mezi členskými státy Evropské unie (tedy i Českou republikou). Do Intrastatu se zahrnují také údaje o zboží, které fakticky nepřestoupilo hranici ČR, jedná-li se např. o zásobování lodí nebo letadel či změny v ekonomickém vlastnictví lodí a letadel.
Systém Intrastat je povinný pro všechny členské státy Evropské unie.


Co je to Intrastat? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Intrastat. Co znamená pojem Intrastat z kategorie Ekonomie?

Snažíme se, aby všechny informace byly správné, úplné a aktuální, ale někdy se může stát, že se objeví nějaká nepřesnost. Děkujeme za pochopení. Text sestavily autoři (redaktoři a redaktorky) pro Superia.cz

Uvedený text můžete pochopitelně sdílet s dalšími osobami na Facebooku, Twitteru, Pinterestu, Redditu nebo na jiné sociální síti.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Výraz Intrastat se nachází v kategorii ekonomie

Klíčová slova: definice, vysvětlení, termín, význam slova, slovo, pojem, ekonomie, odborné názvosloví, definice pojmu, heslo, popis, co znamená, lexikon, přesný výraz, wiki, co to je, co je to Intrastat?, synonymum


Pojem Intrastat je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co se můžete dočíst ve Wikipedii o termínu Intrastat?

Dále uvedený text byl převzat ze svobodné otevřené online encyklopedie Wikipedia. Více zde. Dostupné pod licencí CC-BY-SA.

Intrastat je statistickým systémem sběru a zpracování dat, pro sledování obchodu se zbožím mezi členskými státy Evropské unie a tedy i Českou republikou, které při tom, kromě několika zvláštních pohybů zboží, přestoupilo státní hranici, mluvíme o tzv. intrakomunitárním obchodu, který nelze zaměňovat s obchodem se třetími zeměmi. Do Intrastatu se zahrnují rovněž údaje o zboží, které fakticky nepřestoupilo hranici ČR, jedná-li se např. o zásobování lodí nebo letadel či změny v ekonomickém vlastnictví lodí a letadel.

Hledejte v dalších online informačních zdrojích

Vyhledat pojem Intrastat ve fulltextu Seznam.cz

Hledat videa s názvem Intrastat na Youtube

Hledat pojem Intrastat na Google.cz

Zkusit najít výraz Intrastat ve Wikislovníku

Hledat pojem Intrastat na Google obrázcích

Zkusit najít heslo Intrastat ve vyhledávači Yandex

Dál můžete zkusit hledat slovo Intrastat například ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v Lingea slovnících, v Seznam.cz slovníku cizích slov, v evropském vyhledávači Qwant nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Víte, co znamenají tato slova, odborné termíny a pojmy?

Tyto stránky vám umožnili zjistit jaká je definice termínu Intrastat? resp. co znamená Intrastat? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Intrastat, odpověď na dotaz co je to Intrastat?. Víte např. kdo to je Honza Vyčítal? Znáte a víte kdo je Dermatolog? Bohužel, nestíháme pravidelně aktualizovat všechny texty. Pojmy mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Zkuste hledání odborného pojmu Intrastat i v jiné kategorii než je sekce ekonomie. Některé pojmy jsou obohaceny o citaci z Wikipedie. U nich uvádíme i konkrétní url projektu kde se dozvíte více. Tyto lze přebírat, upravovat a dále šířit při splnění licenčního ujednání CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, koláčový graf, intrastat, ilustrační obrázek

Vážení čtenáři, musíme vám poděkovat za návštěvu internetového encyklopedického slovníku, který se zaměřuje na zajímavosti, popisy termínů, přesné vysvětlení slov, významy slov, definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Víte, čím se vyznačuje cynik, despota nebo egoista? Toto a mnohem víc se dozvíte z webu zde